zaterdag 9 maart 2013

Onderzoeksvraag

Onderzoeksvraag

Naar aanleiding van de uitslag via de Pabo Tool heb ik besloten mijn onderzoek te richten op de mogelijkheden van ICT geïntegreerd in het lesprogramma.
Op zoveel scholen heb je minimaal computer-mogelijkheden en een digiboard, maar ik weet gewoon niet wat je er allemaal mee kunt doen en doe het daarom dus niet. 
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer je ICT integreert in je lesprogramma. Waarbij je tevens een ontwikkelingsgebied bij kinderen aanstipt. Daarom wil ik via dit onderzoek leren wat er 'op de markt' is wat betreft ICT mogelijkheden voor leerlingen. Ik specialiseer mezelf in het jonge kind, vandaar mijn focus op kleuters en ICT gebruik.

Concrete onderzoeksvraag
Ik onderzoek het item: Kleuters en ICT gebruik, omdat ik wil weten op welke manier je ICT gebruik in het lesprogramma kunt integreren, teneinde dit toe te passen in mijn lesprogramma.

Plan van aanpak:
Om een gegrond en breed antwoord te kunnen geven op de onderzoeksvraag wil ik in de literatuur op zoek naar Educatieve ICT programma's en mogelijkheden voor kleuters.
Ook wil ik kijken naar mogelijke ICT materialen die er voor kleuters beschikbaar zijn. 
Daarnaast ga ik op mijn stageschool bekijken welke ICT materialen er worden gebruikt bij de kleuters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten