zondag 20 mei 2012

Les één, computerkunde voor dummies

Een dummie, mijn antwoord op de eerste vraag uit het eerste college digitale didactiek (oftewel computerkunde in het kwadraat).
Wat leuk om te beginnen met een digitale test en vooral wat leuk om niet meteen te beginnen achter een computer. Voor een dummie zoals ik een fijn begin voor een vak met een denkbeeldig erg hoge drempel.
Zelfs na de test was het nog geen tijd voor computer, maar tijd voor discussie! Mijn argument tegen een digitaal onderwijsbeleid, namelijk het verdwijnen van de discussie, wordt meteen ontkracht. 
Erg leuk om eens met elkaar te praten over de invloed van Steve Jobs en consorten, die langzamerhand ons onderwijs bereikt. Moeilijk om toe te geven, maar mijn half lege glas is tijdens de les langzaam half vol gelopen wat betreft de (on)mogelijkheden die het digitale tijdperk ons en vooral onze leerlingen biedt.
Tot dat mijn computer niet wilde opstarten. "Zie je wel, het werkt niet dat digitale onderwijs..." 
Maar misschien juist wel zonder een computer, zijn me de mogelijkheden en het plezier van de digitale weg me bijgebleven. Met een half vol glas voor mijn neus zit ik nu al voor de derde avond aan mijn webblog. 
En ik moet toegeven..... het is best leuk! 

zaterdag 19 mei 2012

Mag ik u voorstellen, Peggy Pleisier

Peggie Pleisier is een avontuurlijk, plezierig meisje waar ik vroeger ontzettend veel avonturen mee beleefde. Ondanks mijn koudwatervrees en fobie voor dieren heb ik zowel zee als jungle overwonnen! En zelfs, ondanks mijn blindheid voor cijfers en diepgewortelde haat tegenover alles waarbij de oplossing is uit te rekenen,heb ik met Peggie de stelling van Pythagoras beklommen!

Mijn vader nog altijd dankbaar voor de vele verhalen met deze plezierkundige ben ik ervan overtuigd dat de kracht van verhalen het onderwijs enorm kan verrijken.

Daarom hoop ik via mijn Blog mooie verhalen over onderwijs met jullie te kunnen delen! 
Buiten dat vinden jullie er natuurlijk de broodnodige ingrediënten voor een goed resultaat van de module Digitale didactiek. Misschien wel verstopt in een klein verhaaltje... ;-)